Lekende Lett

Søndag kveld og litt sliten etter helgen. Og FOR en morsom helg! Vi var i Sandefjord hos søster og svoger og deltok på «Lasken-Lekene» for første gang. Vi koste oss glugg i hjel sammen med familie og venner, store og små – et uforglemmelig arrangement.

Vi fikk prøve oss på både natursti, ringspill, boccia, lassokast og sist men ikke minst tandemski. Lekende og skikkelig gøy, konkurranseinstinktet ble ordentlig trimmet, men det var definitivt ikke lett. Det var til tider både utfordrende og vanskelig, allikevel ustyrtelig morsomt og lattermusklene er veldig støle. Vi hadde en fantastisk dag og kveld, og noen av oss holdt ut til langt ut i de små timer… Ikke rart vi er litt slitne i dag, men det var det absolutt helt klart verdt. 😊

Chablis fra La Chablisienne

Uken var kort og nok en gang gikk den unna i et forrykende tempo. Tirsdag var vi på vinkurs og smaking av chablis viner fra La Chablisienne i Frankrike. Dette var virkelig lærerikt, og selvfølgelig vil vi ha et lite chablis-utvalg i Victor’s vinbar.

Foto: Vinkurs i Gamle Logen (privat)

En forfatterspire i magen

I lang tid har jeg gått og kjent på en liten forfatterspire i magen. Jeg har lekt med tanken om en seriekrim med mange konspirasjonsteorier, og har laget flere mulige scenarier. Denne uken tok jeg første steg for å gjøre denne drømmen til virkelighet, og jeg søkte opptak til Krimforfatterskolen hos Cappelen Damm. Krysser fingrene for at jeg kommer inn og kan lære skrivekunsten skikkelig. 😊

Money, money, money

Victor’s vinbar får en svært så forsinket oppstart, noe som har gitt oss litt økonomiske utfordringer. Uken har derfor gått med til å jobbe med funding. Dvs. vi har sett på diverse muligheter for å hente inn kapital til bedriften.

«Penger gjør deg ikke lykkeligere, men de roer nervene»

Amerikansk Ordtak

Å starte business innenfor restaurantbransjen er ikke akkurat gratis. Det er mange kostnader i oppstartfasen. Vi erfarte at alle selskapene vi kontaktet, som faktisk reklamerer med at de tilbyr oppstarthjelp, husleiegaranti, gründerstøtte osv, ikke gir dette sånn uten videre – og i hvert fall ikke til nyetablerte selskaper innenfor serveringsbransjen. Bransjen er preget av mange useriøse aktører og det er ikke til å stikke under en stol at majoriteten av de som starter opp i bransjen, faktisk går konkurs.

Vi fikk avslag fra alle vi kontaktet, og fredag sto vi igjen med kun ett alternativ; vår bankforbindelse DNB. Sammen med banken vår, ser vi nå på muligheter for å refinansiere og låne opp på boliglånet parallelt med at vi vil sette i gang med en crowdfunding gjennom Startskudd.no

Entreprenørskap er aldri kjedelig. Vi lærer noe nytt hver uke og hver dag. Crowdfunding, eller folkefinansiering som vi sier på norsk, betyr at enkeltpersoner, grupper eller andre selskaper støtter et prosjekt med penger. Crowdfunding settes opp som en pengeinnsamlingskampanje, eller en form for økonomisk dugnad via internett. Kampanjen deles på sosiale medier, og folk som vil støtte prosjektet kan betale inn et lite bidrag og få belønning som for eksempel rabatterte produkter, invitasjoner til arrangementer eller heder og ære. Vi gleder oss til å se på hvilke muligheter vi har for å kunne lage en slik kampanje med ulike belønningsvalg. Litt sommerfugler i magen og spennende tider fremover altså.

Uka i bilder

Foto: Privat og Pixabay, free images

En kommentar om “Lekende Lett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s