Hva Skjer?

2019 – Nytt år og nye muligheter!

Året er godt i gang, og vinterferien er akkurat ferdig. Det samme er ski VM i Seefeld, hvor Norge kanskje har hatt tidenes medaljefangst. Jeg må si meg enig med Erna Solberg, at det å ta seg en pause i arbeidshverdagen for å se på ski-VM, gir både inspirasjon og entusiasme – i hvert fall når våre medaljehåp innfrir og presterer på toppnivå!

Rett før helgen entret vi mars måned, dvs. den første vårmåneden og vårfølelsen er virkelig i anmarsj. Dagene har blitt over 4 timer lenger lyst siden nyttår, snøen har smeltet de fleste steder her i hovedstaden og temperaturen er høy for årstiden. Det er herlig å igjen gå lange gåturer i gryende morgenlys, lytte til fuglekvitteret og nyte varmen fra solstrålene når de etterlengtet titter frem.

Morgensol 3

Starten på året ble derimot utfordrende for oss. Januar og februar har vært preget av flere runder med influensa, og nå i februar mistet vi et nært og kjært familiemedlem etter kort tids sykeleie. Dette gjorde vondt for både store og små, og det tar tid å bearbeide når sorgen griper tak. Livet går videre og gode samtaler og omsorg for hverandre gjør sorgarbeidet litt lettere.

Det er lenge siden det kom en oppdatering fra oss nå, og mange har tatt kontakt og spurt om hva som skjer – Er det fortsatt vinbar og delikatessebutikk som gjelder? Har vi åpnet, eller når åpner vi? Hva skjer? Spørsmålene er mange…

Dream bigger than fear

Svaret er JA!

Det er fortsatt vinbar og delikatessebutikk som gjelder. Gründer-idéen vår er fortsatt høyst levende og vi er godt i gang med prosjektet.

I løpet av høsten fikk dere høre om valg av lokaler og beliggenhet i blogginnlegget Hvor og Når? Og i november avslørte vi navnevalget og hvordan vi kom frem til dette, i blogginnlegget Hva skal baren hete? I november og desember etablerte vi bedriftsstruktur samt registrerte AS i Foretaksregisteret i Brønnøysund. Vi har også begynt samtaler og forhandlinger med leverandører, vært på «nytt AS-kurs» hos Skatteetaten, startet utforming av lokalene samt pugget og lest til etablererprøve og kunnskapsprøve hos Næringsetaten.

Det er med andre ord hektiske dager og vi er altså godt i gang!

Forsinkelser

Vi trodde, etter samtaler med eier av lokalene, at vi skulle være klare til å åpne medio mars. DET var planen gjennom høsten og vinteren, men vi ser at vi dessverre ikke får til det. Årsaken er at nåværende eier tok over bygget etter at annen boligutvikler hadde gjort mange store endringer som ikke ble utført iht bygningstekniske krav. Dette har ført til mange bygningstekniske endringer i bygården med påfølgende søknader om godkjennelser og brukstillatelser. Våre lokaler, er av minste størrelse ift leieforhold i bygården, og er derfor nederst på prioriteringslista, noe som selvfølgelig er litt kjedelig for oss. Kommunal godkjenning av lokalene vil ta tid, og vi må bare smøre oss med tålmodighet.

En periode vurderte vi om vi skulle se etter nye lokaler, slik at vi kunne komme i gang raskere. Etter litt research, så vi raskt at leiekostnadene ikke kan matches, samt at andre lokaler også må gjennom søknader om bruksendringer og -tillatelser. DET er en del av prosessen når man skal åpne serverings- og skjenkested, spesielt dersom lokalene ikke har vært registrert som serveringssted tidligere.

Kravene er mange, fra mange etater. Vi snakker om krav fra Plan- og bygningsetaten bl.a. ift ventilasjon og utforming av lokaler, fra Brann- og redningsetaten, Vann- og avløpsetaten samt Næringsetaten, og i tillegg kommer alle kravene fra Mattilsynet. Her er det bare å jobbe jevnt og trutt med listen av krav og tilfredsstille alle etater for å få de tillatelser som må til for å åpne serverings- og skjenkested.

To stikkord akkurat nå er derfor frustrasjon og tålmodighet! – Vi går en «tøff skole» for øyeblikket, tålmodigheten blir virkelig utfordret, men på den annen side lærer vi enormt mye hver eneste dag.

Akkurat nå vet vi ikke helt klart tidspunkt for når vi vil åpne, men vi vil definitivt være mer aktive fremover og holde dere orientert gjennom bloggen, sosiale medier og etter hvert egne web-sider for Victor’s.

Vi er daglig i dialog med eier, håndverkere, arkitekter og etater – vi kompromisser og er løsningsorienterte. Vi holder hodet og humøret oppe – vi gir ikke opp!

DETTE får vi til! 😊

Folketeateret

#victors #delibar #vinbar #kaffebar #kulturbar

Foto: Pixabay (free images) og Privat

3 kommentarer om “Hva Skjer?

  1. Stå på for drømmen(e), Siv og Paal! Vi trår til med blåsekultur når den tid kommer! Thor/KBC.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s